Chiropractor, Pijn in de rug, Onder rug, spit, rug, kraker, katwijk, rijnsburg, valkenburg, noordwijk, wassenaar, voorburg

ADHD

ADHD staat voor: “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”. Kinderen (en ook volwassenen) met deze aandoening hebben concentratieproblemen, zijn hyperactief en erg impulsief. Wat kan chiropractie doen?

adhd.jpgDoor wervelblokkades kunnen impulsen naar de hersenen verstoord worden waardoor de hersenen geremd worden in het functioneren.

Deze wervelblokkades kunnen al zijn ontstaan bij de geboorte of naderhand door bijvoorbeeld een valpartij. Een bewegingsstoornis tussen wervels vermindert proprioseptische impulsen naar de hersenen.

Proprioseptische impulsen zijn zenuwprikkelingen die de hersenen informatie geven over de beweeglijkheid van de wervelkolom en andere gewrichten.

Hyperactiviteit is een onbewuste reactie om door het bewegen van het lichaam de proprioseptische impulsen te verbeteren. Vaak is men zich er niet van bewust dat er blokkades in de wervelkolom aanwezig zijn. Dit komt omdat veel zenuwen geen pijnboodschappen zenden en niet uit gevoelsvezels bestaan. Het hyperactieve kind is dus neurologisch benadeeld door één of meer fysieke redenen.

Een chiropractor diagnosticeert, behandelt en werkt preventief aan bewegingsstoornissen van de wervelkolom en de effecten hiervan op het zenuwstelsel. Het doel van de chiropractische behandeling is dus normalisering van de zenuwdoorstroming