Chiropractor, Pijn in de rug, Onder rug, spit, rug, kraker, katwijk, rijnsburg, valkenburg, noordwijk, wassenaar, voorburg

Hoofdpijn

Bijna iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Sommige hoofdpijnen zijn licht en niet van lange duur, andere zijn chronisch en meer intens van aard.

Hoofdpijn is een signaal van het lichaam, een symptoom dat iets niet goed functioneert. Dat betekent dat er een onderliggende oorzaak is waardoor u hoofdpijn heeft. Uw chiropractor kan een diagnose geven welk type hoofdpijn u heeft en kan de onderliggende oorzaak opsporen en behandelen en zodoende helpen hoofdpijnen te voorkomen. De nek speelt in 80% van de hoofdpijnen een zeer belangrijke rol.

Zich beter voelen met chiropractie

Uw chiropractor zal door middel van manipulaties op de wervelkolom en andere technieken de fysieke oorzaak van uw hoofdpijn goed kunnen behandelen. Als u daarnaast oefent om te ontspannen, geregeld beweegt of sport en gezonde voeding kiest, dan helpt u mee de hoofdpijnen te voorkomen. U zult zich energieker en gezonder voelen.

Migraine

Migraine is een ander soort hoofdpijn. Patiënten zijn bij migraine vaak overgevoelig voor licht en geluid. Regelmatig zijn patiënten misselijk tijdens een aanval, waarbij ze ook kunnen overgeven. Soms zijn er ook bepaalde voedingsstoffen, medicijnen of alcohol die geassocieerd worden met migraine. Voorbeelden hiervan zijn onder andere wijn, chocola en kaas. De oorzaak van migraine is waarschijnlijk te vinden in een verandering in de diameter van de bloedvaten in het hoofd. Na een vernauwing van de hersenslagaders treedt een verwijding op, wat leidt tot de pijn van de migraine. De zenuwen, die verantwoordelijk zijn voor de diameter van de hersenslagaders komen vanuit de bovenrug en nek en lopen naar de hersenen. Dus wervelblokkades in de nek en bovenrug kunnen de oorzaak zijn dat het zenuwstelsel overprikkeld raakt. Via het corrigeren van wervelblokkades in de nek en bovenrug kan de chiropractor de pijnlijke overlast die de migraine veroorzaakt verminderen.