Chiropractor, Pijn in de rug, Onder rug, spit, rug, kraker, katwijk, rijnsburg, valkenburg, noordwijk, wassenaar, voorburg

RSI

RSI staat voor “Repetitive Strain Injuries”. Het betreft hier een verzamelnaam van klachten rond de pols, elleboog, arm, schouder en/of nek. Deze klachten worden meestal veroorzaakt door langdurig herhalen van dezelfde bewegingen. De meest bekende oorzaak is langdurig computerwerk onder niet optimale omstandigheden met te veel werkdruk / stress! Tijdens dit soort werkzaamheden krijgen de spieren niet de kans om zich te ontspannen en treedt er verzuring op. Dit kan leiden tot spier- en gewrichtsklachten.

In het beginstadium klaagt de patiënt vaak over vermoeidheid, tintelingen, stijfheid of gevoelloosheid in de hand of de vingers. Het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden lukt steeds minder. In het volgende stadium wordt de pijn hinderlijk en kan er ook krachtverlies optreden. In ernstige gevallen kan er ook pijn in rust optreden, dus ook als er geen bewegingen gemaakt worden!

RSI is een zeer complexe aandoening die beïnvloed wordt door een veelheid aan factoren. Dat kan een reden zijn waarom de ene persoon na lang hard werken achter de computer géén last krijgt, maar de ander wel. Een groot gevaar bij RSI is het sluipende verloop!

De behandeling van de RSI begint bij het zoeken naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Vaak zit deze niet op de pijnlijke plaats, maar ergens anders. De chiropractor zal naast de pols en elleboog, ook de schouder en nek onderzoeken op blokkades. Door het opheffen van deze gevonden blokkades wordt een situatie gecreëerd waardoor het zenuwstelsel weer goed kan functioneren. Ook worden de overbelaste spieren behandeld.

Naast de behandeling zal de chiropractor ook adviezen geven met betrekking tot werkhouding, werkplek, micropauzes, belasting/belastbaarheid. Dit alles om te voorkomen dat de klachten na herstel de kans krijgen om terug te komen.