Chiropractor, Pijn in de rug, Onder rug, spit, rug, kraker, katwijk, rijnsburg, valkenburg, noordwijk, wassenaar, voorburg

Rugklachten

( lage ) Rugpijn
Lage rugpijn is de op één na belangrijkste oorzaak van verzuim op het werk. Naast nek- en hoofdpijn, is de lage rugpijn de meest geziene klacht bij de chiropractor.

Vaak ontstaan functiestoornissen in de wervelkolom en het zenuwstelsel, waardoor de rug stijver wordt, niet goed zijn werk kan doen en pijn geeft.

Hernia
Een hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf, die een zenuwwortel kan beknellen of irriteren. Een hernia kan zich bevinden op elk niveau in de wervelkolom. Een hernia kan een scherpe pijn en/of tinteling, gevoelloosheid en krachtverlies in een of meerder ledematen geven. De meeste hernia’s komen voor in de lage rug en minder vaak in de nek.

Spit
Spit is de populaire naam voor acute lage rugpijn. De diagnose spit wordt vaak gegeven, maar is niet specifiek. 
Een plotselinge verkeerde beweging, meestal een combinatie van een buig- en draaibeweging, kan leiden tot deze (acute) rugpijn. De pijn gaat vaak samen met een verkramping van de onderrugspieren (vergelijk met kuitkramp).
Wanneer spit niet (correct) wordt behandeld kan dit resulteren in terugkerende klachten. Ook als de klachten over lijken te zijn is de oorzaak niet altijd verdwenen.

Het is daarom belangrijk om de rug altijd te laten controleren door een chiropractor na een aanval van acute rugpijn ter voorkoming van verdere klachten.

Ischias
Ischias is een irritatie van de ischiaszenuw. Deze zenuw loopt vanuit het onderste gedeelte van uw wervelkolom via uw bil en been naar uw voet.

Vaak worden deze ischiasproblemen veroorzaakt door een verkeerd functioneren van de lage rug en het bekken.

Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan een stekende of brandende zenuwpijn in de bil en een uitstralende pijn in het been ontstaan. Deze pijn straalt meestal uit in het gehele been, maar kan zich ook alleen in de kuit of in het bovenbeen openbaren.

Soms hebben mensen met ischias geen last van hun rug. De diagnose ischias en hernia wordt vaak door elkaar gehaald, aangezien de klachten veel op elkaar kunnen lijken.

Een chiropractor is deskundig in het vinden van storingen in uw wervelkolom en kan dan ook diagnosticeren of er sprake is van een ischias of een hernia